10 Aralık 2010 Cuma

Terbiyeli Şehriye Çorbası


MALZEMELER:

1 küçük kase tel şehriye, 1 küçük kase haşlanmış nohut,2 yemek kaşığı tereyağı,
1 büyük kase tavuk suyu ,1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı, 1/2 limon suyu.


YAPILIŞI:

Tavuk suyu tencereye konulur.Tel şehriyeler içine atılıp tuz eklenerek pişirilir.




Tel şehriyeler pişince, haşlanmış nohut eklenir.


Başka bir tencerede tereyağı eritilir.


Salçalar eklenir.
Diğer tenceredeki şehriyeli malzeme eklenir.
Küçük bir kasede yumurta sarısı çatal yardımıyla çırpılır.


MALZEMELER:

1 küçük kase tel şehriye, 1 küçük kase haşlanmış nohut,2 yemek kaşığı tereyağı,
1 büyük kase tavuk suyu ,1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı, 1/2 limon suyu.



YAPILIŞI:

Tavuk suyu tencereye konulur.Tel şehriyeler içine atılıp tuz eklenerek pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder