9 Aralık 2010 Perşembe

Etli Nohutlu Pilav



MALZEMELER:

1 kase pirinç, 1,5 kase et suyu,1 çay kaşığı tuz ,1 çay tabağı arpacık şehriyesi, küçük bir kase haşlanmış nohut,2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı zeytinyağı.


YAPILIŞI:

Pirinç ayıklanıp,ılık su ve tuz ile 15 dakika ıslatılır.


Et haşlanır.


Nohut haşlanır.


Tencereye zeytinyağı konulup, arpacıklar hafif ateşte kavrulur.


Tereyağı eklenip, etsuyu eklenir.


Kaynayınca, yıkanıp, süzülen pirinçler eklenir.Tuz eklenir.
Nohutlar eklenir.
Hafif ateşte pişirilir.


Haşlanmış et ile süslenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder