10 Aralık 2010 Cuma

İzmir Köfte


MALZEMELER:

750 gr yağsız dana kıyması,1 adet orta boy soğan,1/ 2 demet maydanoz,5-6 adet yuvarlak
doğranmış domates,4-5 adet dilimlenmiş yeşil biber,3 adet orta boy dilimlenmiş patates,
1 adet yumurta,2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı biber
salçası,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz,2 dilim bayat ekmek içi,
kızartmak için sıvı yağ.


YAPILIŞI:

Soğan rendelenir,ekmek içi ufalanır,kıymaya eklenir.




Baharatlar,tuz,yumurta,maydonoz eklenerek yoğurulur.




Köftelere şekil verilir.Sıvı yağ koyduğumuz bir tavada önce patatesler,daha sonra köfteler kızartılır.




Fırın tepsisine yerleştirilir.


Üstüne doğranmış domatesler ve biberler eklenir.




Küçük bir tavada, zeytinyağı ve salçalar kavurulup,1 su bardağı kadar su eklenerek sos haline getirilir.
Sos , köfte ve patateslerin üzerinden gezdirile gezdirile konulur.
180 derece fırında 15 dakika pişirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder