5 Aralık 2010 Pazar

Pancar Taratoru




MALZEMELER:

1 kg kırmızı pancar kellesi,3-4 diş sarımsak,2 adet limonun suyu,2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz.

YAPILIŞI:

Pancar kelleleri yıkanıp,düdüklü tencerede 20 dakika haşlanır.Haşlanan pancarlar soğuduktan sonra kabukları soyularak,



resimde görüldüğü gibi doğranır.

Sarımsaklar havanda tuz ile birlikte dövülür.

Geniş bir kaba dövdüğümüz sarımsaklar ile zeytinyağı konulur.Çatal yardımı ile zeytinyağı sarımsaklar gibi bayazlaşıncaya kadar
çırpılır.

Bu işlem ağartma işlemidir.Daha sonra limon suyu eklenir.

Doğranan pancarlar eklenir.
Pancarı haşlarken ayırdığımız suyu ,pancarların üzerini hemen geçecek şekilde eklenir.
Taratorumuzu yarım gün dinlendirirsek çok lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.


NOT:

AĞARTMA NE DEMEKTİR?

Tarator ve haşlanarak yapılan sebze turşularında uygulanan bir yöntemdir.
Sarımsak ve zeytinyağı birbiriyle iyice bağlanacak şekilde,zeytinyağının rengi,
saımsakların rengini alacak şekilde çırpılmalıdır.
Bu işlem yapılmaz ise;taratorumuzda veya turşumuzda zeytinyağı ayrı,sarımsak ayrı duracaktır.
Bu hem göz zevkimizi hemde damak zevkimizi etkiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder