
MALZEMELER:
1 kg kırmızı pancar kellesi,3-4 diş sarımsak,2 adet limonun  suyu,2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı  tuz.
YAPILIŞI:
Pancar kelleleri yıkanıp,düdüklü tencerede 20  dakika haşlanır.Haşlanan pancarlar soğuduktan sonra kabukları soyularak,

resimde görüldüğü gibi doğranır.

Sarımsaklar havanda tuz ile birlikte dövülür.

Geniş bir kaba dövdüğümüz sarımsaklar ile zeytinyağı konulur.Çatal yardımı ile  zeytinyağı sarımsaklar gibi bayazlaşıncaya kadar 
çırpılır.

Bu işlem ağartma işlemidir.Daha sonra limon suyu eklenir.

Doğranan pancarlar eklenir.
Pancarı haşlarken ayırdığımız suyu ,pancarların  üzerini hemen geçecek şekilde eklenir.
Taratorumuzu yarım gün dinlendirirsek  çok lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.

NOT:
AĞARTMA NE DEMEKTİR?
Tarator ve haşlanarak yapılan sebze  turşularında uygulanan bir yöntemdir.
Sarımsak ve zeytinyağı birbiriyle iyice  bağlanacak şekilde,zeytinyağının rengi,
saımsakların rengini alacak şekilde  çırpılmalıdır.
Bu işlem yapılmaz ise;taratorumuzda veya turşumuzda zeytinyağı  ayrı,sarımsak ayrı duracaktır.
Bu hem göz zevkimizi hemde damak zevkimizi  etkiler.
 
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder