5 Aralık 2010 Pazar

Kuru Fasulye Piyazı



MALZEMELER:

½ kg kuru fasulye,1 çay bardağı zeytinyağı,1 adet kuru soğan,1 limonun suyu,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı kırmızı pul biber,3-4 adet taze soğan,yarım demet maydanoz,süslemek için 15 adet siyah zeytin.


YAPILIŞI:

Bir gece önceden kuru fasulye soğuk su ile ıslatılır.Sabah düdüklü tencerede 20 dk haşlanır ve süzülür.



Kuru soğan piyazlık doğranır ve tuzlu suda bekletilip,süzülür.


Geniş bir kapta haşlanıp,süzülen kuru fasulyeler,piyazlık soğan,zeytinyağı,


pul biber,


ince ince kıyılmış taze soğan


tuz ve limon suyu iyice karıştırılır.İnce ince kıyılmış maydanozlar eklenir.


Siyah zeytin ile süslenir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder