9 Aralık 2010 Perşembe

Etli Nohut Yemeği


MALZEMELER:

1/2 kg nohut,750 gr kuşbaşı koyun eti,1 adet büyük kuru soğan,1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,1 çay kaşığı tuz,3-4 diş sarımsak, 1 çay bardağı zeytinyağı.


YAPILIŞI:

Nohutlar akşamdan ıslatılır.Sabahleyin ıslattığımız nohutlar ayıklanıp, düdüklü tencerede pişirilir.
(Baklagiller ikinci düdük sesinden sonra 20 dakikada pişer)


Kuşbaşı et düdüklü tencerede pişirilir.(Koyun eti , ikinci düdükten sonra 40- 45 dakikada pişer)


Soğanlar küçük küçük doğranır.Sarımsaklar ince ince kıyılır.


Zeytinyağı tencereye konulur, soğan ve sarımsaklar eklenir.


Kısık ateşte kavrulur.Domates ve biber salçası eklenir.




Tuz eklenir.
Haşladığımız etler eklenir.
Haşladığımız nohutlar eklenir.
Malzemenin üstünü geçecek şekilde et suyu eklenip, 1o dakika kısık ateşte pişirilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder