MALZEMELER:
1adet orta boy karnıbahar,3-4 diş sarımsak, 2 dilim bayat ekmek içi,1 su bardağı zeytinyağı,1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 adet limonun suyu,yarım demet maydanoz,15 adet siyah zeytin.
YAPILIŞI:
Karnıbahar resimde görüldüğü gibi doğranıp, yıkanıp, süzülür.

1adet orta boy karnıbahar,3-4 diş sarımsak, 2 dilim bayat ekmek içi,1 su bardağı zeytinyağı,1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 adet limonun suyu,yarım demet maydanoz,15 adet siyah zeytin.
YAPILIŞI:
Karnıbahar resimde görüldüğü gibi doğranıp, yıkanıp, süzülür.

Sarımsaklar havanda tuz ile birlikte dövülür.
Bayat ekmek içi ince ince ufalanır.Bir kasede sarımsak,ekmek içi, zetinyağı ,  limon suyu ve baharatlar boza kıvamında çırpılır.Geniş bir kaba süzdüğümüz  karnıbaharlar konur.Üzerine hazırladığımız bu sos dökülür ve iyice  karıştırılır.Kapaklı bir kaba konularak yarım gün dinlendirilir.Servis yapmadan  önce ince kıyılmış maydanoz ve siyah zeytinlerle süslenir.
 



 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder