5 Aralık 2010 Pazar

Mantar Kavurması


Malzemeler:

1/2 kg kültür mantarı,1 adet büyük kuru soğan,3-4 diş sarımsak,1/2 çay bardağı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı tuz,3 adet yumurta.


Yapılışı:

Mantarları bol suyla yıkayın.Mantarların büyüklüğüne göre dörde yada beşe bölerek doğrayın.Tencereye zeytinyağını koyup,doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip, kavurun.Mantarları ve tuzu ekleyip,tencerenin kapağını kapatın.Mantarlar pişerken suyunu salacaktır.Mantarların dip tutmaması için hafif ateşte pişirmeye bırakın.Bu arada yumurtaları kırıp,bir kapta çatal yardımıyla çırpın.Tenceredeki pişmiş mantarların üstüne hızla döküp,aynı hızla karıştırın.Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder