8 Aralık 2010 Çarşamba

Etli Lahana Dolması


Malzemeler:
1 adet orta boy sarmalık beyaz lahana,500 gr koyun kıyması,4-5 adet taze soğan,3-4 adet taze sarımsak,1 çay bardağı zeytinyağı,1 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon,2 çay kaşığı tuz,1/2 demet maydanoz,2 su bardağı pirinç.



Yapılışı:

Lahana yapraklarını ayırıp bol suda yıkayın.



Tencerede kaynar suda haşlayın.Süzün.Lahana yapraklarının ortasındaki kalın damarları bıçak yardımı ile kesip, çıkarın.Kalan parçaları sarılabilecek şekilde geniş şeritlere bölün.


Pirinci ayıklayıp,yıkayıp,süzün,


Soğanları,sarımsakları ince ince kıyın.



Tencereye zeytinyağını koyup,soğan ve sarımsakları ekleyin.


Hafif kavurup ,domates ve biber salçasını ekleyin.



Ocağı söndürüp,kıymayı ilave edin,karıştırın.


Baharatları ve tuzu ekleyin.



Pirinci ekleyin.


İnce ince kıydığınız maydanozları ekleyin.



Hazırladığınız lahanaları sarın.Sarma işlemi bitince ,üstünü geçer geçmez su koyup ,önce hızlı, kaynayınca hafif ateşte pişirin.Sıcak sıcak servis yapın


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder