5 Aralık 2010 Pazar

Ispanaklı Kol Böreği





MALZEMELER:

1 kg ıspanak,ı kg hazır yufka,3-4 adet pırasa,1 demet maydanoz,1 demet dereotu,2 adet yumurta,

1/2 kg taze yoğurt,1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,1 çay kaşığı karabiber,1 çay bardağı zeytinyağı,

1/2 kg koyun peyniri.



YAPILIŞI:

Ispanaklar köklerinde ayırılıp,bol suda 5-6 kez yıkanır.

Suyu süzüldükten sonra,ince ince kıyılır.
Pırasalar ince ince kıyılıp, yıkanıp,süzülmeye bırakılır.



Maydanoz ve dereotu yıkanıp, ince ince kıyılır.




Koyun peyniri,rendenin en iri kısmı ile rendelenir.

Yumurtalar bir kasede çatal yardımı ile çırpılır.

Yoğurt ve zeytinyağı çırptığımız yumurtanın içine yavaş yavaş çırpıla çırpıla eklenir.

Geniş bir kapta kıyılmış,ıspanaklar,pırasalar,maydanoz ve dereotları iyice karıştırılır.Rendelenmiş peynir,kırmızı biber ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır.



Yufkalar birer adet olmak üzere mutfak seti veya masaya yayılır.

Resimde görüldüğü gibi önce,yumurtalı karışım kaşık yardımı ile gezdirilir.


Daha sonra iç malzeme konulur.


Yufka her iki yanından tutularak rulo halinde sarılarak,yağlanmış
tepsiye yerleştirilir.Diğer yufkalarda aynı yöntemle tepsiye yerleştirilir.


Yufkaların üzerine yumurtalı karışım ,tamamen kaplanacak şekilde yayılır.Keskin bir bıçakla dilimlenir.

200 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.Soğuduktan sonra Bıçakla dilimlediğimiz yerlerde ayrılarak,
servis tabağına alınır.


1 yorum: