MALZEMELER:
1 kg patates, 1/2 kg koyun eti,1 adet orta boy soğan, 3-4  diş sarımsak,4 adet domates,5-6 yeşil biber,
1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1  çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber,
kızartmak  için sıvı yağ, süslemek için 10 dal maydanoz.
YAPILIŞI:
Et  düdüklü tencerede haşlanır.
Patatesler soyulup, yıkanıp, suyu süzülüp, kızartılır.
Haşlanan et ve domatesler eklenerek,biraz kavrulur.
Tuz, karabiber,pul biber eklenip, karıştırılır.
Kızartığımız patates ve  biberler eklenir.
Malzemenin üstünü hafif geçecek şekilde et suyu  eklenir.
Hafif ateşte 10 dakika pişirilir.
Servis yaparken, doğranmış  maydanoz ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
 








 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder