10 Aralık 2010 Cuma

Etli Patates Yemeği


MALZEMELER:

1 kg patates, 1/2 kg koyun eti,1 adet orta boy soğan, 3-4 diş sarımsak,4 adet domates,5-6 yeşil biber,
1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber,
kızartmak için sıvı yağ, süslemek için 10 dal maydanoz.


YAPILIŞI:

Et düdüklü tencerede haşlanır.


Patatesler soyulup, yıkanıp, suyu süzülüp, kızartılır.


Biberler,yıkanıp, doğranıp, kızartılır.


Tencereye zeytinyağı konulup, soğanlar ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur.


Haşlanan et ve domatesler eklenerek,biraz kavrulur.




Tuz, karabiber,pul biber eklenip, karıştırılır.
Kızartığımız patates ve biberler eklenir.
Malzemenin üstünü hafif geçecek şekilde et suyu eklenir.
Hafif ateşte 10 dakika pişirilir.
Servis yaparken, doğranmış maydanoz ile servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder