9 Aralık 2010 Perşembe

Tavuklu Bezelye Yemeği

A

MALZEMELER:

1 kg taze bezelye,750 gr tavuk eti,1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı
biber salçası,2 adet küp şeklinde doğranmış havuç, 2 adet küp küp doğranmış
patates,1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet doğranmış soğan,2-3 diş ince ince kıyılmış
sarımsak, tavuk suyu.


YAPILIŞI:


Tavuk düdüklü tencerede haşlanır.(Tavuk eti , ikinci düdük sesinden sonra 20 dakikada pişer)


Bezelyeler haşlanır.
Tencereye zeytinyağı konulur.
Soğan ve sarımsaklar eklenir.Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domates ve biber salçası eklenir.
Havuç ve patatesler eklenir.Tavuk suyu eklenerek pişirilir.




Haşlanmış tavuk etleri eklenir.
Bezelyeler eklenir.


Gerekirse tavuk suyu eklenir.


10 dakika hafif ateşte pişirilir.


Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. oyyy çok güzel görünüyo ellerine ve emeğine sağlık:))

    YanıtlaSil