5 Aralık 2010 Pazar

Fırında Makarna


MALZEMELER:

1 paket spagetti makarna, 2 yumurta, 2 su bardağı süt, 200 gr kaşar peyniri, 1 servis kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber.

YAPILIŞI:

Bir tencereye su konularak kaynatılır.İçine 1-2 damla sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz atılır.Kaynayan suya makarnalar konur ve yumuşayıncaya kadar haşlanıp süzülür.


Süzülen makarna geniş bir kapta karabiber ile karıştırılır.Yumurtalar kırılıp, çatalla çırpılır.


Tereyağı ocakta eritilir ve soğuması beklenir.


Tereyağı soğuyunca , yumurta ve süt bir kasede iyice karıştırılır.




Kaşar peyniri rendenin en iri kısmı ile rendelenir.


Karabiber ile karıştırılan makarnanın yarısı yağlanmış fırın tepsisine boşaltılır.Üstüne rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı makarnaların üzerini örtecek şekilde yayılır.Peynirin üstüne geriye kalan makarna boşaltılıp, kalan peynir üzerine aynı yöntemle yayılır.Yumurta,süt ve tereyağından oluşan karışım ,kepçe yardımı ile gezdirilerek paylaştırılır.200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Bıçak ile kesilerek sıcak sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder