10 Ocak 2010 Pazar

Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler:

1 kg taze barbunya,3 adet orta boy havuç,3 adet orta boy domates,1 çay bardağı zeytinyağı,1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,1 adet orta boy kuru soğan,3-4 diş sarımsak.


Yapılışı:

Barbunyaları kabuklarından çıkarıp ,yıkayıp ,süzün.Sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.Tencereye zeytinyağını koyun.Doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip,pembeleşinceye kadar kavurun.


Kabukları kazınmış ve doğranmış havuçları,


kabukları soyulup ,doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha kavurun.


Salçayı,


tuzu ,kırmızı biberi ekleyip, iyice karıştırın.


Haşladığınız barbunyaları bu karışıma ekleyin.Tenceredeki barbunyaların üstünü geçecek şekilde sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.Havuçlar pişince yemeğimiz pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder