7 Ocak 2010 Perşembe

Etli Enginar Dalı


Enginar sebzesi karaciğer dostudur.Özellikle haşladığınız suyu çok yararlıdır.Enginarın doğada bulunan cinsi kenker bitkisidir.Enginar üretimi çok zahmetsiz bir bitkidir.Bir fide 7 yıl ürün verir.Pahalı olmasının nedeni ,üreten sayısının azlığından kaynaklanmaktadır.Biz evimizin bahçesinde yetiştirdik.Fideler ertesi yıl çoğalıyor.Kısaca üretimi çok kolay ve yararlı bu sebzeyi sofralarınızdan eksik etmeyin.Ege bölgesi yetişmesi için en uygun iklimdir.Akdeniz yemek kültürü içindeki bütün insanlar bu sebzeyi tanır.
Sevgilerimle.




Malzemeler:


1 bağ enginar dalı,1 kg kuşbaşı koyun eti,4-5 adet taze soğan,1/2 dereotu,1 çay bardağı zeytinyağı,1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,2 çay kaşığı tuz.

Yapılışı:

Enginar dallarını videodaki mevcut görüntüdeki gibi temizleyin.







Kararmasın diye limonlu suya koyun.






Daha sonra 5 kez bol su ile yıkayın.
Yıkadığınız enginar dallarını yarım limon suyu ile birlikte,üstünü basacak şekilde su koyarak düdüklü tencerede 1 saat pişirin.




Bu arada etleri düdüklü tencerede 1 saat haşlayın.




Taze soğanları ince ince doğrayın.





Tencereye zeytinyağını koyup





taze soğanları da ekleyip biraz kavurun.









Salçayı,





kırmızı biberi ekleyip ,





haşladığımız etleri ekleyip biraz daha kavurun.





Süzdüğünüz haşlanmış enginar dallarını ilave edin.








Enginarı haşladığınız suyu ekleyip karıştırın.





Etin suyunu ekleyip karıştırın.





Üstüne kıydığınız dereotunu ekleyin.








15-20 dakika hafif ateşte bütün malzemeyi birlikte pişirdikten sonra




sıcak sıcak servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder