23 Kasım 2009 Pazartesi

Karnıbahar Kavurması

Malzemeler:

1 adet orta boy karnıbahar,1 adet büyük soğan,4-5 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber,1 yemek kaşığı domates salçası,yarım çay bardağı zeytinyağı,1 çay kaşığı karabiber,15 dal maydanoz,15 dal dereotu.


Yapılışı:


Karnabaharın dallarını bir bıçak yardımı ile ayırın.Şekilde görüldüğü gibi doğrayın.



Bol su ile yıkayıp,süzün.Bu arada bir tencereye zeytinyağını koyup,soğanları ve sarımsakları ekleyip,pembeleşinceye kadar kavurun.Salçayı ekleyin,karıştırın.
Doğradığınız karnıbaharları ekleyip,tuzunu,kırmızı biberi,karabiberi ekleyin.
Hafif ateşte 20 dakika pişirin.Karnıbarlar yumuşayınca yemeğiniz pişmiş demektir.Servis yaparken kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder