14 Kasım 2009 Cumartesi

Dalyan Köfte







Malzemeler:

1 kg yağsız dana kıyması,2 orta boy patates,2 havuç,1 büyük soğan,2 diş sarımsak,4 yumurta,1 su bardağı haşlanmış bezelye,2 yemek kaşığı domates salçası,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı tuz,2 dilim bayat ekmek içi,2 yemek kaşığı tereyağı,,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,süslemek için maydanoz.

Yapılışı:

Patates.havuç ve 2 yumurta (Katı) haşlanır.Haşladığımız patates ve havuçlar küp şeklinde doğranır.Katı haşladığımız yumurtalar da daire şeklinde dilinir.Soğan ve sarımsak rendelenir.Ekmek içi rondodan geçirilir.Kıyma,soğan,sarımsak,karabiber,kimyon ,tuz,1 yumurtanın hepsi ikinci yumurtanın sadece sarısı ,ekmek içi eklenerek yoğurulur.Yağlı kağıt üzerinde merdane yardımı ile yoğurduğumuz köfte 2 cm kalınlığında hamur yayar gibi yayılır.Patatesler,havuçlar,bezelyeler ve yumurta köftenin içine dizilir.Daha sonra rulo haline getirilerek kenarları birleştirilir.Ayırdığımız 1 yumurtanın beyazı bu ek yerine sürülür.Tereyağı bir tavada eritilir,salça eklenir.1 çay bardağı su ile sos kıvamına getirilir.Rulo haline getirdiğimiz köfte fırın tepsisine yerleştirilir.Üstüne hazırladığımız sos dökülür.Daha önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Servis yapmadan önce dilimlenerek maydanoz ile süslenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder