15 Kasım 2009 Pazar

Paşa Böreği

Malzemeler:

1 Kg un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz,
1 fincan sıvıyağ,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Yarım kilo dana kıyması,
½ kg yoğurt,
50 gr çam fıstığı,
2 bardak et suyu,
Maydanoz,karabiber,kırmızı toz biber.

Yapılışı:

Önce biraz sıvıyağ,karabiber,çam fıstığı,kıyma ve bunların kavrulmasına yakın maydanoz hep beraber kavrularak, paşa böreğinin içi oluşturulur.Un ve yumurta birlikte yoğurulur.Bir yemek tabağı çapında,yarım santim kalınlığında yufkalar açılır.





Bunların her biri teker teker tavada kızartılır.





Geniş bir kapta et suyu kaynatılır.Kızartılan yufkalar et suyunda her iki tarafı ıslanarak tek tek kabartılır.





Aralarına hazırlanan kavrulmuş iç malzeme konularak,4 kat oluşturulur.Aralarına iç malzeme konarak üst üste konan bu 4 yufkanın en üstüne de gene kıymalı harç konarak,üzerine yoğurt ilave edilir.






Tereyağı ile tavada kızdırılan kırmızı biberle hazırlanan renkli sos,yoğurdun üzerine gezdirilir.Sıcak olarak servis yapılır.






Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder