14 Kasım 2009 Cumartesi

Etli,nohutlu kereviz yemeği



Aydın'da yerli düğünlerde sıkça yapılan bir yemektir.

Malzemeler:

1 kg kereviz,750 gr kuşbaşı koyun eti,250 gr haşlanmış nohut,1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı acı toz biber,1 yumurta sarısı,1 limon,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay bardağı zeytinyağı,1 büyük soğan.

Yapılışı:

Nohut akşamdan ıslatılıp,sabah haşlanır.Kuşbaşı et ,zeytinyağı ve tuz ile birlikte hafif kavrulup,1 su bardağı sıcak su eklenerek hafif ateşte pişmeye bırakılır.Bu arada kerevizlerin dalları en uç yaprakları hariç doğranıp yıkanır.Kereviz kelleleri soyulup,küp şeklinde doğranır, kararmasın diye suya konulur.Et pişmeye yakın doğranmış soğan ,salça ve kereviz dalları eklenir.2 su bardağı sıcak su eklenir.Kereviz dalları yumuşamaya başlayınca ,küp küp doğradığımız kereviz kelleleri eklenir.Haşladığımız nohut eklenip bir taşım daha kaynatılır.Bir kasede1 yumurtanın sarısı ve 1 limonun suyu çırpılır.Tenceredeki karışımdan 1 kepçe alınarak yavaş yavaş eklenir.Kasedeki karışım tencereye yavaş yavaş dökülerek hızla karıştırılır.Terbiyeli,etli,nohutlu kereviz yemeğimiz servise hazır durumdadır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder