1 Ocak 2011 Cumartesi

Patlıcan İmam Bayıldı


MALZEMELER:

6 adet kemer patlıcan, 10 adet yeşil biber,
4 adet orta boy domates, 1 adet orta boy kuru soğan,
4-5 diş sarımsak,1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, kızartmak için sıvı yağ,
15 dal maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber.


YAPILIŞI:

Patlıcanlar aralıklı olarak soyulup, karnı yarılır.
Tuzlanarak bir süzgüye konulur.
Biberler kızartmalık hazırlanır.
Bir tavaya yağ konulup, önce patlıcanlar, daha sonra biberler kızartılır.


Kızarttığımız patlıcanlar pişireceğimiz tencereye konur.
Kızarttığımız biberler bir tabağa alınır.


Başka bir tavaya zeytinyağı konur.Doğranmış soğanlar ve sarımsaklar eklenir.
Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.
Doğranmış domatesler eklenir.
Tuz, karabiber ve kırmızı biber eklendikten sonra karıştırılıp, ocaktan alınır.
Doğranmış maydanozlar eklenir.


Patlıcanların yarılmış karnının içine hazırladığımız iç malzeme yerleştirilir.


Biberler patlıcanların üzerine konulur.


1 çay bardağı sıcak su ekleneek 10 dakika ocakta pişirilir.


Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. harika görünüyor!!!

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    cok guizel blogg yapmissin. muzik de calmaya baslayinca icim yumusadi, benim de blogg var
    bootcampnarvik.blogspot.com
    imam bayildi tarifini yazacaktim.onun besin degerlerini de yazacagim. senin iki resmini kullandim , blogg adressini de yazdim. umarim kabul edersin. saygilar, tulin

    YanıtlaSil