1 Ocak 2011 Cumartesi

Patlıcan Kavurma


MALZEMELER:

5-6 adet kemer patlıcan,7-8 adet yeşil biber,5 adet orta boy domates,
2 adet orta boy kuru soğan, 5-6 diş sarımsak,1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.


YAPILIŞI:

Patlıcanlar yıkanıp,boyuna dilimlenerek , küçük küçük doğranır.
Tuzlanıp, bir süzgüye konur.


Tencereye zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsaklar konularak, pembeleşinceye kadar kavrulur.
Doğranmış domatesler ve biberler eklenir.
Tuz, kırmızı biber eklenir.


Tuzladığımız patlıcanlar, avucumuzun içinde hafifçe suyu sıkılarak malzemeye eklenir.
Bütün malzeme karıştırıldıktan sonra, hafif ateşte 20 dakika pişirilir.


Soğuyunca sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.


Afiyet olsun.

NOT: Genellikle yemeklerde acı biber kullanıyorum.
Yeşil biberler acı olunca yemeğiniz çok lezzetli olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder