14 Ocak 2011 Cuma

Patlıcan Ezme


MALZEMELER:

3 adet top patlıcan,250 gr süzme yoğurt,2 diş sarımsak,1 çay kaşığı tuz.
1 yemek kaşığı tereyağı,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.

YAPILIŞI:

Patlıcanları közleyin.Kabuklarını soyun.
Temizlediğiniz patlıcanları küçük küçük doğrayın.
Havanda ezilinceye kadar dövün.


Sarımsakları tuz ile birlikte dövün.
Yoğurdu az miktarda suyla inceltin.
Sarımsakları yoğurtla karıştırın.


Sarımsaklı yoğurdu ezdiğiniz patlıcanlarla karıştırın.
Servis tabağına alın.


Tavada tereyağını eritin.
İçine kırmızı toz biberi ekleyip,hafifçe kavurun.
Servis tabağındaki ezmenin üstüne gezdirin.
NOT: Arzuya göre maydanoz,zeytin ile süsleyebilirsiniz.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder