1 Ocak 2011 Cumartesi

Çerkez Tavuğu


MALZEMELER:

1 adet tavuk,1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek,
1 su bardağı dövülmüş ceviz,1 su bardağı tavuk suyu,
3-4 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
1 çay kaşığı tuz.


YAPILIŞI:

Tavuk yıkanıp, tuz ile birlikte haşlanır.


Ilıyınca, derisi ve kemikleri ayrılır.
Etler küçük , küçük ayrılıp, bir kaba konur.


Bir başka kaba dövülmüş sarımsaklar,


ekmek içi,


kırmızı biber, ceviz


ve tavuksuyu eklenir.


Boza kıvamında bir karışım elde edilir.


Bu karışım, ayırdığımız tavuk etleri ile karıştırılır.


Servis tabağına alınır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder