14 Ocak 2011 Cuma

Tavuklu Yahni


MALZEMELER:

1/2 kg tavuk eti,20 adet küçük soğan,
5-6 diş sarımsak,4 adet domates,
3-4 adet yeşil biber,1 yemek kaşığı domates salçası,
1 çay kaşığı karabiber,1çay kaşığı kimyon,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,1 çay kaşığı tuz.


YAPILIŞI:

Tavuk etini suda biraz haşlayın.
Sarımsakları soyup,dilimleyin.


Soğanları soyup, hazırlayın.


Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın.


Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp,doğrayın.


Tencereye zeytinyağını koyun.Salçayı eritin.
Önce soğanları, arkasından sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.
Domates ve biberleri ekleyin, biraz daha kavurun.
Tuzu,karabiberi,kimyonu ekleyip,bütün malzemeyi güzelce karıştırın.
Malzemenin üstünü geçecek şekilde tavuk suyu ekleyin.


Soğanlar pişmeye yakın,haşladığınız tavuk etlerini ekleyin.
Hafif ateşte 15 dakika pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder