1 Ocak 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Pırasa Kavurması


MALZEMELER:

1/2 kg pırasa, 1/2 çay bardağı zeytinyağı,1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,1 çay kaşığı tuz,2 adet yumurta.

YAPILIŞI:

Pırasaları ince ince kıyıp, su dolu bir kaba koyun.Daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.


Daha sonra bol su ile yıkayıp, süzün.


Tencereye zeytinyağı ve salçayı koyun.


Hemen pırasaları koyun ve karıştırın.


Tuzu, kırmızı biberi ekleyip tekrar karıştırın.


Suyunu çekip yağıyla kalıncaya kadar pişirin.
İsterseniz sade olarak servis yapın.


İsterseniz, yumurtaları bir kapta çatal yardımıyla çırpıp, kavurduğunuz pırasalara karıştırın.




Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder