1 Ocak 2011 Cumartesi

Tavuklu Nohut Yemeği


MALZEMELER:

1/2 kg nohut,750 gram tavuk eti,1 adet orta boy soğan,3-4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
1/2 çay bardağı zeytinyağı, bir kase tavuk suyu,
1 çay kaşığı tuz.


YAPILIŞI:

Nohut akşamdan soğuk su ile ıslatılır.
Sabah ayıklanıp, yıkanır.
Düdüklü tencerede haşlanır.
Tavuk eti doğranıp , düdüklü tencerede haşlanır.
Soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranır.
Tencereye zeytinyağı konulup, soğan ve sarımsaklar eklenir.
Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.


Daha sonra salça ve tavuk eti eklenerek ,kavrulur.




Nohutlar ve tavuk suyu eklenir.




Hafif ateşte 15 dakika pişirilir.
Sıcak sıcak servis yapılır.



Afiyet olsun.


NOT: Tavuk etini zeytinyağı ile birlikte hafif ateşte pişirerek te yapabilirsiniz.(Haşlamadan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder