1 Ocak 2011 Cumartesi

Terbiyeli Arpacık Şehriyesi Çorbası


MALZEMELER:

Küçük bir kase arpacık şehriyesi, orta boy kase tavuk suyu yada et suyu,
küçük bir kase haşlanmış nohut,1 yemek kaşığı domates salçası.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber,1 çay kaşığı tuz,
1 yumurtanın sarısı, 1/2 limonun suyu,1 yemek kaşığı tereyağı.


YAPILIŞI:

Tavuk suyu veya et suyunu tencereye koyup,kaynatın.


Kaynayınca içine tuzu ve arpacık şehriyelerini ekleyin.


Gerekirse su ekleyin.Arpacıklar suyu çabuk çeker.
Arpacıklar yumuşayınca, haşlanmış nohutları ekleyin.


Küçük bir tavaya tereyağını koyup eritin.


Salçayı ekleyip,hafifçe kavurun.


Kırmızı biberi ekleyin.
Tavadaki karışımı tenceredeki karışıma ekleyin.




Küçük bir kasede yumurtanın sarısını, bir çatal yardımıyla çırpın.
Limon suyunu ekleyip,tekrar çırpın.


Tenceredeki karışımdan bir kepçe alarak, kaseye boşaltın.
Kasedeki malzemeyi, tenceredeki malzemeye yavaş yavaş ekleyip, hızlı hızlı karıştırın.
Böylelikle çorbamızın terbiyesi hazırlanmış olur.



NOT: Yumurta sevmeyenler terbiye yapmadanda servis yapabilirler.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder