10 Aralık 2010 Cuma

Terbiyeli Şehriye Çorbası


MALZEMELER:

1 küçük kase tel şehriye, 1 küçük kase haşlanmış nohut,2 yemek kaşığı tereyağı,
1 büyük kase tavuk suyu ,1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı, 1/2 limon suyu.


YAPILIŞI:

Tavuk suyu tencereye konulur.Tel şehriyeler içine atılıp tuz eklenerek pişirilir.




Tel şehriyeler pişince, haşlanmış nohut eklenir.


Başka bir tencerede tereyağı eritilir.


Salçalar eklenir.
Diğer tenceredeki şehriyeli malzeme eklenir.
Küçük bir kasede yumurta sarısı çatal yardımıyla çırpılır.


MALZEMELER:

1 küçük kase tel şehriye, 1 küçük kase haşlanmış nohut,2 yemek kaşığı tereyağı,
1 büyük kase tavuk suyu ,1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı, 1/2 limon suyu.



YAPILIŞI:

Tavuk suyu tencereye konulur.Tel şehriyeler içine atılıp tuz eklenerek pişirilir.




Etli Patates Yemeği


MALZEMELER:

1 kg patates, 1/2 kg koyun eti,1 adet orta boy soğan, 3-4 diş sarımsak,4 adet domates,5-6 yeşil biber,
1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber,
kızartmak için sıvı yağ, süslemek için 10 dal maydanoz.


YAPILIŞI:

Et düdüklü tencerede haşlanır.


Patatesler soyulup, yıkanıp, suyu süzülüp, kızartılır.


Biberler,yıkanıp, doğranıp, kızartılır.


Tencereye zeytinyağı konulup, soğanlar ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur.


Haşlanan et ve domatesler eklenerek,biraz kavrulur.




Tuz, karabiber,pul biber eklenip, karıştırılır.
Kızartığımız patates ve biberler eklenir.
Malzemenin üstünü hafif geçecek şekilde et suyu eklenir.
Hafif ateşte 10 dakika pişirilir.
Servis yaparken, doğranmış maydanoz ile servis yapılır.


Afiyet olsun.

Etli Pırasa Yemeği


MALZEMELER:

500 gr pırasa, 250 gr dana kıyması,1/2 çay bardağı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI:

Pırasalar ayıklanıp, yıkanıp, doğranır.


Tencereye zeytinyağı konulup, kıyma eklenerek hafif ateşte kavrulur.


Salçalar, tuz ve pırasalar eklenerek; malzemenin iyice karışması sağlanır.
Üzerine sıcak su eklenerek , hafif ateşte pişirilir.
Sıcak sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.


İzmir Köfte


MALZEMELER:

750 gr yağsız dana kıyması,1 adet orta boy soğan,1/ 2 demet maydanoz,5-6 adet yuvarlak
doğranmış domates,4-5 adet dilimlenmiş yeşil biber,3 adet orta boy dilimlenmiş patates,
1 adet yumurta,2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı biber
salçası,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz,2 dilim bayat ekmek içi,
kızartmak için sıvı yağ.


YAPILIŞI:

Soğan rendelenir,ekmek içi ufalanır,kıymaya eklenir.




Baharatlar,tuz,yumurta,maydonoz eklenerek yoğurulur.




Köftelere şekil verilir.Sıvı yağ koyduğumuz bir tavada önce patatesler,daha sonra köfteler kızartılır.




Fırın tepsisine yerleştirilir.


Üstüne doğranmış domatesler ve biberler eklenir.




Küçük bir tavada, zeytinyağı ve salçalar kavurulup,1 su bardağı kadar su eklenerek sos haline getirilir.
Sos , köfte ve patateslerin üzerinden gezdirile gezdirile konulur.
180 derece fırında 15 dakika pişirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.

9 Aralık 2010 Perşembe

Etli Nohutlu Pilav



MALZEMELER:

1 kase pirinç, 1,5 kase et suyu,1 çay kaşığı tuz ,1 çay tabağı arpacık şehriyesi, küçük bir kase haşlanmış nohut,2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı zeytinyağı.


YAPILIŞI:

Pirinç ayıklanıp,ılık su ve tuz ile 15 dakika ıslatılır.


Et haşlanır.


Nohut haşlanır.


Tencereye zeytinyağı konulup, arpacıklar hafif ateşte kavrulur.


Tereyağı eklenip, etsuyu eklenir.


Kaynayınca, yıkanıp, süzülen pirinçler eklenir.Tuz eklenir.
Nohutlar eklenir.
Hafif ateşte pişirilir.


Haşlanmış et ile süslenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

Etli Nohut Yemeği


MALZEMELER:

1/2 kg nohut,750 gr kuşbaşı koyun eti,1 adet büyük kuru soğan,1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,1 çay kaşığı tuz,3-4 diş sarımsak, 1 çay bardağı zeytinyağı.


YAPILIŞI:

Nohutlar akşamdan ıslatılır.Sabahleyin ıslattığımız nohutlar ayıklanıp, düdüklü tencerede pişirilir.
(Baklagiller ikinci düdük sesinden sonra 20 dakikada pişer)


Kuşbaşı et düdüklü tencerede pişirilir.(Koyun eti , ikinci düdükten sonra 40- 45 dakikada pişer)


Soğanlar küçük küçük doğranır.Sarımsaklar ince ince kıyılır.


Zeytinyağı tencereye konulur, soğan ve sarımsaklar eklenir.


Kısık ateşte kavrulur.Domates ve biber salçası eklenir.




Tuz eklenir.
Haşladığımız etler eklenir.
Haşladığımız nohutlar eklenir.
Malzemenin üstünü geçecek şekilde et suyu eklenip, 1o dakika kısık ateşte pişirilir.


Afiyet olsun.

Tavuklu Bezelye Yemeği

A

MALZEMELER:

1 kg taze bezelye,750 gr tavuk eti,1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı
biber salçası,2 adet küp şeklinde doğranmış havuç, 2 adet küp küp doğranmış
patates,1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet doğranmış soğan,2-3 diş ince ince kıyılmış
sarımsak, tavuk suyu.


YAPILIŞI:


Tavuk düdüklü tencerede haşlanır.(Tavuk eti , ikinci düdük sesinden sonra 20 dakikada pişer)


Bezelyeler haşlanır.
Tencereye zeytinyağı konulur.
Soğan ve sarımsaklar eklenir.Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domates ve biber salçası eklenir.
Havuç ve patatesler eklenir.Tavuk suyu eklenerek pişirilir.




Haşlanmış tavuk etleri eklenir.
Bezelyeler eklenir.


Gerekirse tavuk suyu eklenir.


10 dakika hafif ateşte pişirilir.


Afiyet olsun.